Idag

har jag inte gjort många knop men har faktiskt både dammsugit, diskat och gjort lasagne, som av någon anledning bara smakade vetemjöl. Blä.

Honey och mor och bror och jag tog en powerwalk på Bulltoftafältet idag. Varmt, soligt och vårigt, inte helt fel. På lördag blir det kanske Bokskogen efter jobb. Världens sötaste, till synes herrelös lilla hund slog följe med oss. Gullig och mjuk och vänligt sinnad var den.
Honey och bror trodde de var med i Tour de France. Som vanligt.

Helt inne i min scrapbooking men det är egentligen bara ett slöseri med pengar. Som så mycket annat.

Nu ska jag snart sova, 4 a-turer på rad har en benägenhet att göra Stina väldigt, väldigt trött. Spinning efter jobb imorgon, sen blir det väl inte mer med den dagen, och det avskyr jag! Jobba, äta, sova, vilket inrutat (läs tråkigt) liv.

På ren skånska: klydd

Klydd med fotona, skulle det inte vara lätt att framkalla när man har digitalkamera?

Klydd med tröjorna till sommarlägert; jag beställde en FIGURSYDD strl L, hade jag behållt den hade jag inte behövt ha något tält med mig i sommar för den var gigantisk. Jag beställde en ny; strl M, passade som handen i handsken. Nu fick jag på posten den funkiströjan som ingår som funkis, strl L som jag valde på funkiskläderna för säkerhets skull... och den tröjan är figursydd och MINDRE än min andra M.....

Klydd med allt annat också känns det som...

Utfyllnad

Tio första:
Första bästa kompis: Christian Carlsson  
Första bil: Saab 900 85a, "Grisen"
Första kärlek: Jimmy Andersson
Första husdjur: Någon vandrande pinne
Första semester: Hmmm... som "vuxen" och själv... Bornholm kanske?
Första jobb: Hemvist för funktionshindrade barn
Första köpta skiva: LP; vet ej CD; Mr Big
Första riktiga kärlek: Jonas A
Första piercing: Har ingen.
Första konsert: Mikael Wiehe någon gång tidigt åttiotal med pappa

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Alkoläsk för två veckor sen
Sista bilfärd: Hem från Bjärreds kallis
Sista filmen du såg: Happy feet
Sista ringda telefonsamtal: Jobb
Sista bubbelbadet: I höstas på Sao Miguel
Sista spelade cd: Minns inte
Sista kyss: Honey
Sista gången du grät: Minns inte men det var väl för en bagatell
Sista måltiden: Frukost

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit arresterad? Haha, nej.
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
Varit på tv? Ja
Fått ditt hjärta krossat? Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Ja.
Haft ett one night stand? Nej.
Busringt till nån? Njae kanske

Sju saker du har på dig:
1. Svarta trosor
2. Vit bh
3. Rosa raggsockar med pärlor på
4. Glasögon
5. Hårband med dödskallar på
6.
7.
( ja jag vet, men jag har nästan precis duschat)

Sex saker du gjort idag:
1. Snackat i telefonen.
2. Plockat undan
3. Duschat
4. Ätit frukost
5. Slappat i sängen
6. Drömt om katter, hamstrar, Zlatan, sommarläger, kollo och min bror (vad säjer du om det Freud?)

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Kamera
2. Min mobiltelefon.
3. Mina foto
4. Vykort och brev
5. Mina nya baggy jeans

Fyra personer du kan berätta allt för (utan inbördesordning):
1. E
2. Mor
3. Bror
4. Honey

Tre val:
Svart eller vit? ingenting är väl någonsin vare sig svart eller vitt
Sommar eller vinter? det ena mister sin glans utan det andra
Choklad eller chips? Chips (vickning, annars får det vara)

Två saker att göra innan du dör:
1. En insats för barn som inte har det som barn bör ha det
2. Leva varje dag fullt ut

En sak du ångrar:
1. Vet inte

image29

Glad, gladare, Stina

Vilken mysig, solig men blåsig dag igår. Mamma och jag sågs tidigt på morgonen (okej, förmiddagen) för att gå på symässan. Massa inspiration men mest impade blev vi av pulsvärmare och scrapbooking. Efter ett par varv därinne blev vi hungriga och cyklade till DiPencos för lunch, men tji fick vi, de har bara öppet mån-fre. Systrar och bröder förärades ett besök och goda toasts hade de....

Pigga och glada efter lunchen ville vi kolla in Fs jobb, ett vandrarhem startat av ett par scoutbekanta. Snopet när vi kom dit att de hade lunchstängt. Fin trädgård iallafall och mamma träffade en fd arbetskamrat. Vi ringde till fina farföräldrarna och överraskade dem med att vi tänkte komma. I motvinden kämpade vi oss till himmet och hade en mysig och glad kväll med farmor och farfar. Lika mycket motvind hade jag på vägen hem så det var en sönderblåst Stina som började med scrapbooking på sena kvällen. En riktig toppendag! Tack mamma.

Sov alldeles för länge och upptäckte att klockan är ju inte tolv, den är ett... Biten av scrapbooking tokhandlade jag på Panduro sen tog honey och jag en lång och solig promenad i Barsebäcks hamn. Massa fina små hus, lugn och ro och en 10veckors boxervalp fick vi oss till livs.

Magen började ju kurra oroväckande så vi körde till Bjärred och fikade vid deras Kallis. Vilket mysigt ställe, ett riktigt smultronställe jag kan rekommendera till alla, ta med den feta plånboken bara... Brunch 130kr...

Nu sitter jag i soffan och försöker komma igång med nån ny bild men vi får väl se vad det blir av det. Honey lagar supergod söndagsmiddag... Myys!

image26

Långa bryggan i Bjärred

image27

Vi såg en del korvar på Kallis i Bjärred (gapskratt)

Nu väntar en diger vecka med 6dagars jobb. Ledig onsdag, vad ska jag göra? Undrar om bror är ledig?

Jippie jippie

Har hittat baggy jeans, en vit topp och en vit klänning! allt är inhandlat och jag bara myser! Enda molnet på shoppinghimlen är att jag inte hittar nån jacka! FAN!

Är ledig fre-lör-sön, idag blev det stan och imorgon blir det symässa med mor och eventuellt ett besök hos fm och ff.....

Shoppingsugen!

Idag var honey och jag på Nova och skulle handla... men spinningskorna var för dyra, jackan för liten, ballerinaskorrna lös med sin frånvaro och inga kläder var snygga... Visserligen i-landsproblem men ibland lider man av sådana med.

Har jobbat med skitsnackaren ett par dagar denna vecka men inte konfronterat henne, har bara inte velat ha med henne att göra. Det har varit lugnt på jobb och hoppas det så fortsätter då jag ska jobba hela helgen (HATA) Såklart så ska E ha någon get-together på lördag, J ha fest på fredag... Nästa helg jag ska jobba ska kusin vitamin ha sexparty, får tacka nä till det.... Det här nya schemat gör mig tokig!

Nåja, jag bjuder på en bild av två vackra gerberor att vila ögonen på

image25

Förbannad

Det finns en tjej på mitt jobb som jag inte är särskilt förtjust i, men jag behandlar henne som alla andra. Finns liksom inget att ta på som gör att jag inte tycker om henne, bara dålig personkemi helt enkelt. Det jobbade en annan tjej på mitt jobb som tyvärr inte fick en andra chans, och inte blev erbjuden förlängning på sitt vik. Hon tyckte det var svårt och var inte så van. Vi jobbade nästan alla pass tillsammans och jag gjorde mitt bästa för att hjälpa henne (jag som hade fullt upp med att var ny och osäker själv). Hursomhelst så har den första tjejen gått bakom min rygg och snackar skit om mig och en annan tjej, att det var vi som fick den andra tjejen att sluta.
Nåt mer orättvist påstående har jag inte hört! Försöker låta det rinna av mig men ju mer jag tänker på det desto argare blir jag!

No more mister nice Stina....
(ännu mindre sugen på att gå och jobba nu)

En annan tradig sak som inte gör mig så förbannad som lite besviken är att den "bara" är 12000 anmälda till Jiingi... Jag såg ju fram emot en bit över tjugotusen.... Nåja, frågan är om jag märker nån skillnad. Det blir säkert jättebra ändå...

Insomnia

Har drabbats av insomnia, flera nätter i rader har jag legat klarvaken och stirrat ut i den ovanligt tysta natten. Eller så har jag äntligen lyckats döva mitt hittills omättliga sömnbehov, hoppas isåfall en gång för alla. Det tredje alternativet är att jag har mycket att tänka på och grubblar och grubblar till jag varken vet ut eller in.

Nu är jag kry men broren sjuker. Han har iallafall fått tummarna loss och anmält sig så han ska bli en i TF-kollektivet i Rinkaby. Så roligt vi ska ha, det enda jag oroar mig över är vädret.

image23

Bjuder på en c-vitaminkick från paradiset så här i förkylningstider

Skönast just nu:                                                                       
  •   Nellie Furtado
  • Caroline Af Ugglas tolkar Janis Joplin
  • Vårsol
Oskönast just nu:
  • Jobba helg
  • Jobba tidigt måndag
  • Stressa hela måndagen
För er som inte kan läsa mellan raderna; jag är inte särskilt glad i mitt schema. Jobbar jämt, gå av sent, på tidigt, få tre-dagarsledigheter.... Bla bla bla. Har snart jobbar som syrra i ett år och jag trivs hyfsat bra men önskar jag hade mer tid för det patienterna tycker är viktigt.... Mycket av min arbetstid upptas av sånt som andra än patienten tycker är viktigt; chefen, läkarna, röntgen, HISPen ... Ringa hit och dit, faxa, kolla det, fixa det, sätta PVK fast patienten har CVK... bla bla bla... listan kan göras lång men jag tycker bäst om de dagar när jag har lite att göra och kan pyssla om patienterna lite extra.... Det är faktiskt för deras skull jag blev syster och inte för tex dokumentationens skull (som jag verkligen avskyr)

Ibland undrar jag om jag inte klyddar till saker lite i onödan?
Och sen undrar jag var den där nyttiga självbevarelsedriften tog vägen?


Drömmannen...

för tillfället är "Steve" i Sex and the city, ni vet den där bartendern som Miranda varken kan leva med eller utan... Tycker han är så mysig och söt och lite hundörad.. sån som man bara vill mysa med... Kanske inte ser mycket ut för världen men...

image22

"Who would fuck an one-balled New York bartender"
(mig hade han inte behövt fråga två gånger)

Är för övrigt nästan helt frisk och mår ganska bra, börjar bli uttråkad att gå runt i lägenheten....


Dagen idag...

Farmors mors och farfars mors födelsedag (nä farmor och farfar är inte syskon... haha). Läste nyss på aftonbladet om Linda Hammar som blev årets kvinna enligt deras omröstning, citerar henne här vad hon tycker om utseende: ?

" Det är bra att se bra ut. Och det gör de flesta"

Vilken skön människa.... bara konstantera det sådär....

Idag var det ett år sen jag skrev den förlösande tentan som gjorde att jag aldrig mer behöver gå tillbaka till MAH... så gutt!!!

Filosoferar....

Sitter i mitt soffhörn och filosoferar om både det ena och andra. Mår bättre idag, inte längre 39,5 i feber, nöjer mig med runt 38,2. På måndag blir det jobb igen. Undrar vad det här kalaset kostar? Det kan ju kvitta nu i och för sig men det är surt att man ska bli straffad för att man är sjuker. Ska snart ge mig ut i den bedrövliga dimmiga världen som ska föreställa Skåne.... tur att det inte var sol och vackert, för då hade jag blivit så frestad att ta en promenad
Uppdaterar mig nog senare.....

image21

Bror spelar gura på gården -06 (photosession)

Oh shit + tiden går inte fort nog

Kolla denna länken http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1016755,00.html
Sista gången vi bålar.... hehe......

Jag längtar längtar så till juli! Då ska det bli lattjolajban av..... check out www.jiingijamborii.se

image19

image20

Hit längtar jag....

image17

... och till vår och sol och ljumma vindar.....

image18

Fortfarande jättekrasslig... tråkigt, tråkigt....

Status: uttråkad

Fortfarande sjuk, faktiskt sämre än igår. Tittar på "Envy" med Jack Black och Ben Stiller. Inte så rolig som jag trodde.

Dagens förströelser...

image14

Vad är det för mening att vara sjuk om ingen tycker synd om en?

Nä, jag vet att jag inte är livshotande sjuk och kommer förmodligen om ett par dagar ha glömt detta.. Och det är jag såklart tacksam över... men när man har ont överallt så hade det känts bra om någon hade tyckt synd om en... honey är på jobb och jag kan ju inte ringa runt till massa folk bara för att de ska tycka synd om en... så jag fortsätter väl mitt soffliggande.

Har precis sett klart "den vita planeten", en fransk film i samma anda som "Pingvinresan", lika vacker och poetisk var de bägge. Kan varmt rekommendera till liten som stor, frisk som sjuk =)

Sjuker....

Usch pi och äckelbäck! Jag är sjuk och jag hatar det! Där rök det spinningpasset imorgon, och där rök 1000spänn i karens... Och inte ett dugg att titta på på TVn... har en oemotståndlig lust att se M*A*S*H men har redan sett den enda boxen vi äger sisådär 30gånger... och IG moster bor utom acceptabelt avstånd för att låna ett par boxar... typiskt....

Bjuder här på en bild av MASH-gänget...

image13

Får väl återvända till min soffhörna och titta på tradiga sit-coms....

Äntligen vår!!!

sn?dropp

Äntligen äntligen kommer den, soliga härliga våren med all glädje! Gick en lång promenad i Alnarpsparken, som gör sig allra bäst i vårsol och med marken täckt av allsköns blommor. Honey tappade sin nya kamera i marken med buller och brak men den verkade klara sig.

Jobba imorgon.... brrr! Fast nästa helg blir också en ledig tre-dagarshelg, så gutt!
Dagens sötaste bild; vårkära nyckelpigor som sitter och värmer sig i ljungen.

nyckelpiga

Såg precis "night at the museum" med Ben Stiller och Owen Wilson, en helt okej film med två av mina favvisskådisar (ovan nämnda). Att sen Robbie Williams också var med gjorde inte saken sämre. Kanske tur att
jag inte såg den innan gårdagens museumbesök, som trots vilda ungar gick helt okej.

natt p? museumet

Har lite delade känslor till folk som lägger ut varje dags out-fit i sin blogg, tycker det är överdrivet ambitiöst men mest av allt är jag nog avis för att jag inte har möjligheten att vara så snygg varje dag... i alla fall inte på jobb, så bara för att med glimten i ögat driva med alla mode-bloggare; här kommer min every-day-outfit:

jobbkl?der

Obs; det är inte jag på bilden.... men såna där tält glider jag runt i stora delar av mitt vakna liv....