Påsken

Är inne på min tredje och sista lediga dag för nu. Tradigt men jag har haft jätteskönt! I söndags (påskdagen) var ju vädret inte det roligaste men vi gav oss ut på vägarna ner mot Trelleborg. Första stoppet blev New Form galleri i Gislöv med vacker (och dyr) konst. Däremot var det billigt i Agdas countryshop ett stenkast bort. I Smygehuk hade de trevlig konst i Köpmansmagasinet och på hotellet. Självklart blev det stopp på Mossby kaffestuga för kakfrossa. Helt galet sockerstinna styrde vi kosan mot Marsvinsholm och mer rolig konst. Tradigt tradigt väder hela tiden, kallt, blåsigt och regnigt. Nästa anhalt var Svaneholms slott som har mer en speciell plats i våra hjärtan, bland annat för att vi brukade vara på scoutläger i slottets jaktpaviljong, s.k "Rökstugan". Så roligt vi har haft där! En speciell plats i våra hjärtan har slottet även för att vår mormor jobbade i den lanthandeln som är uppförd som interiör på slottet. Lillebror vann tävlingen "snabbast runt slottet" och letade förgäves efter en svart spökhund som vi sen kom på bodde på Glimmingehus. När vi lämnade slottet uppmärksammade vi att man inte fick ta foto... oops!

image42

Lanthandeln som min mormor Anna jobbade i i början av 30talet.
 Den låg då i Villie utanför Rydsgård.
Donerad av ägarens dotter eller dotterdotter till Svaneholms slott efter 100år som byns lanthandel.

Sista anhalten på vår konstrunda var Häckeberga slott , där var en hel del trevlig konst bla Elon och Åke Arenhill. Trots den digra kakfrossan var vi återigen hungriga och hemma hos mor blev det ägg, lax, sill och goda smörgåsar samt ostbricka. Jag kunde knappt röra mig efter all denna goda mat.

På annandagen var det dags för klassiskt lådbilsrally. Vi ställde upp med en bil och en fet hejarklack, så alldeles riktigt vann vi bästa hejarklackspriset. Helt rättvist.

På eftermiddagen var vi hos svärmor och firade hennes födelsedag. Vi bestämde att vi ska på bio på söndag med Ts brorsson L. Vi ska se "teenage mutant ninja hero turtles". Ts bror såg mer än lite nöjd ut när han föreslog denna film (som enl mina förutfattade meningar suger). Nåja det ska bli mysigt. Vi ska käka MYCKET popcorn!

Ikväll väntar fika med fina vännerna E och A i Västra hamnen om vädret håller i sig, annars hos E.
Jobbar tre morgnar på rad, PCA-utbildning imorgon och sen kårstämma, på torsdag rondmöte efter jobb och på fredag somna i soffan kl 17???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback